Un scandalagiu care și-a măsurat forța cu patru polițiști a fost condamnat la un și 11 luni de închisoare cu suspendare. Acesta trebuie să-i plătească unui polițist daune morale în valoare de 3.000 de lei

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Leontie Hapenciuc la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de trei ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj” și „tulburarea liniştii şi ordinii publice”.

Inculpatul este obligat să plătească uneia dintre victime suma de 3.000 de lei, reprezentând daune morale.

De asemenea, Leontie Hapenciuc va trebui să presteze timp de 70 de zile o activitate neremunerată în cadrul Primăriei Suceava sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Inculpatul a primit această condamnare deoarece în luna septembrie a anului 2016 a provocat un scandal. La respectivul eveniment au intervenit și trei polițiști naționali și un polițist local. Când individul i-a văzut pe oamenii legii, s-a opus încătușării și a devenit agresiv cu cei patru. Hapenciuc l-a amenințat pe unul dintre polițiști și i-a împins pe toți patru. Tot atunci, bărbatul a făcut circ în public, înjurând și strigând cât l-au ținut plămânii.

 

Adauga comentariu