Un scandalagiu, care în trecut a fost împușcat de polițiști, a fost reținut după ce s-a urcat fără permis la volan și a fost implicat într-o tamponare

Ieri, polițiștii suceveni l-au reținut pentru 24 de ore pe Ștefan Crainiciuc (54 de ani), din comuna Stroiești, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Individul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

Totul a început la data de 20 decembrie 2021, la ora 20.00, când Olivia E. (23 de ani), din orașul Salcea, a anunțat Poliția municipiului Suceava despre faptul că, în cursul zilei respective, în jurul orei 18.50, în timp ce se afla la volanul autoturismului său Audi, a fost acroșată de un automobil Renault.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că mașina a fost condusă, la data de 20 decembrie 2021, de către Ștefan Crainiciuc Ștefan. Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a constatat că acesta are permisul de conducere reținut.

Amintim că în primăvara anului 2019 Ștefan Crainiciuc s-a urcat beat la volan și a început să conducă prin localitate. Polițiștii rutieri l-au observat în trafic și i-au făcut semn să se oprească. Individul, cunoscut pentru problemele sale cu legea, a călcat pe accelerație și a plecat acasă.

Agenții au pornit pe urmele sale, întreaga urmărire sfârșindu-se la poarta lui Crainiciuc. Bărbatul s-a baricadat în curtea casei sale, primind sprijin de la rude, cel mai înfocat „suporter” fiind fiul său, Vasile Crainiciuc. Dacă fugarul a început să arunce cu pietre, bucăți de fier și sticle spre polițiști, băiatul său s-a înarmat cu un topor și a început să-i amenințe pe agenți.

Aceștia au cerut sprijinul colegilor săi de la Serviciul de Acțiuni Speciale, care au ajuns în zonă în scurt timp. După câteva parlamentări, mascații au pătruns în curtea familiei Crainiciuc și i-au imobilizat pe cei doi scandalagii. În urma intervenției în forță a caguliștilor, Ștefan Crainiciuc a ajuns la spital împușcat în picior și cu mai multe fracturi. Nici fiul său nu a scăpat nevătămat, căpătând și el câteva leziuni deoarece s-a opus încătușării.

Ștefan Crainiciuc a fost imobilizat, încătușat și urcat în duba poliției. Acolo, el a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă la spital i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Acesta va sta internat până când își va reveni, urmând ca ulterior să fie cel mai probabil reținut.

Atunci, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ultraj.

Adauga comentariu