Un scandalagiu de profesie a fost reținut după o bătaie ce a avut loc în parcarea Mănăstirii Sucevița

Ieri, polițiştii au continuat cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, față de inculpatul Silviu - Florentin Bujanovschi (29 de ani), din comuna Sucevița, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „tulburare a ordinii şi liniştii publice” şi „lovirea sau alte violenţe”.

Din cercetările făcute de polițişti a rezultat faptul că în dimineața zilei de 4 august 2019, în jurul orei 01.30, în timp ce se afla în parcarea Mănăstirii Suceviţa, din localitatea Suceviţa, Silviu - Florentin Bujanovschi, în urma unui conflict provocat de faptul că a blocat accesul în parcare a maşinii în care se afla persoana vătămată Gheorghe Ursan, a reacţionat violent la adresa acestuia, lovindu-l de mai multe ori cu pumnii în zona corpului şi a feţei, creându-i leziuni fizice pentru care a avut nevoie de 6 - 7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Prin acţiunile sale violente Silviu - Florentin Bujanovschi a tulburat ordinea şi liniştea publică în locul în care se afla, şi care era destinat publicului, cauzând o stare de temere persoanelor prezente.

Suspectul a fost citat la sediul IPJ Suceava, unde în urma audierii a fost reținut pentru 24 de ore.

Astăzi, individul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mișcare acțiunii penale și de luare a unei măsuri preventive. Bujanovschi a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Doi agenți de pază rupți de bătaie într-o crâşmă din Marginea

În primăvara anului 2017, Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de inculpații Marcel – Cristian Hura, Silviu – Florentin Bujanovschi și Cosmin Bujanovschi împotriva sentinței penale din 1 septembrie 2016, pronunțată de Judecătoria Rădăuți.

Astfel, Hura și Silviu – Florentin Bujanovschi au fost condamnați la câte cinci luni de închisoare cu suspendare cu un termen de supraveghere de doi ani pentru comiterea infracțiunilor de „tulburare a ordinii și liniștii publice” și „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, în timp ce Cosmin Bujanovschi are de executat șapte luni de închisoare deoarece a comis faptele în termenul de încercare al unei alte pedepse cu suspendare pe care a primit-o.

Decizia judecătorilor suceveni este definitivă.

La data de 9 martie 2017, în jurul orei 17.15, polițiștii din Sucevița l-au găsit la domiciliul său pe Cosmin Bujanovschi, acesat fiind introdus în Penitenciarul Botoșani.

La data de 15 aprilie 2016, procu­rorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Cosmin Bujanovschi, Silviu – Florentin Bujanovschi, ambii din satul Voivodeasa, comuna Sucevița și Marcel Cristian Hura, din municipiul Rădăuți, pentru comiterea infracțiunilor de „tulburare a ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 8 februarie 2014, în jurul orei 21.00, pentru a se răzbuna pe niște agenți de pază ai SC RPG SRL Suceava, Punct de lucru Rădăuți, față de care avea resentimente puternice din cauza unor conflicte anterioare, inculpatul Cosmin Bujanovschi a recrutat și mobilizat mai mulți tineri din anturajul său, i-a dotat cu cagule, spray-uri iritant ­lacri­­mogene și bâte de baseball, după care s-a deplasat împreună cu ei al barul Roma Caffe, din comuna Marginea, obiectiv aflat sub protecția firmei menționate mai sus.

Acolo, indivizii au făcut scandal, motiv pentru care au fost chemați în sprijin agenții de pază de serviciu A.C. și B.P., împrejurare în care frații Bujanovschi, împreună cu Marcel – Cristian Hura i-au atacat cu bâtele pe cei doi bodyguarzi, provocându-le leziuni grave ce au necesitat pentru vindecare de 82 – 84 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 5 – 6 zile de îngrijiri medicale, manifestări ce au tulburat ordinea și liniștea publică în interiorul și în afara barului Roma Caffe.

Aceasta a fost, de altfel, singura faptă pentru care cei trei au fost judecați, nu și pentru că i-au bătut cu sălbăticie pe agenți, căci aceștia din urmă și-au retras plângerile. In ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe săvârșite, pe parcursul urmăririi penale, ambele persoane vătămate, A.C. și B.P., și-au retras plângerile prealabile introduse, înlăturând astfel posibilitatea tragerii la răspundere penală a celor vinovați, fiind dispuse decizii de clasare față de aceste fapte

Adauga comentariu