Un șcheian care și-a înjunghiat la beție un consătean a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasile Ceza Jescu (51 ani), din comuna Șcheia, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. S-a dispus şi luarea măsurii de arest preventiv.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La data de 8 iulie 2020, în jurul orei 22.00, în timp ce se afla într-un loc public situat pe raza cartierului Burdujeni din municipiul Suceava, Jescu aflat în stare de ebrietate a exercitat acte de violenţă, cu un cuțit, asupra unui consătean, în vârstă de 32 de ani, producându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor.

Inculpatul este cunoscut cu antecedente penale. Pe parcursul anchetei penale, Jescu a dat declaraţii sincere, recunoscând şi regretând comiterea infracţiunii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu