Un scuterist beat a uitat să frâneze și s-a izbit în autoturismul care circula regulamentar în fața sa

Ieri, în jurul orei 18.30, la ieșire din localitatea Bănești spre localitatea Fântânele a avut loc un accindent rutier în care au fost implicate un autoturism și un moped.

Pe la ora 18.20, D.C. (42 de ani), din comuna Fântânele, conducea autoturismul marca Hyundai, proprietatea personală, dinspre Bănești spre Fântânele. La un moment dat, în intersecția cu drumul denumit popular „drumul Hălții” a fost izbit din spate de către un moped.

Pe moped se afla M.B. (22 de ani), localnic. Acesta a refuzat să fie transportat cu ambulanța la spital, declarând pe proprie răspundere că nu are nevoie de îngrijiri medicale.

După ce polițiștii au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că scuteristul nu avea permis de conducere, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul scuteristului a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul șoferului, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Până la urmă, scuteristul a ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Adauga comentariu