Un scuterist s-a ales cu dosar penal după ce a dat cu mopedul peste o biciclistă și a fugit de la fața locului

Ieri, în jurul orei 21.00, o adolescentă în vârstă de 17 ani din satul Moara Nica, comuna Moara, se plimba cu bicicleta pe trotuarul de pe partea stângă a drumului dinspre Suceava spre Moara Carp. Când aceasta a ajuns în apripierea magazinului Trident, tânăra a coborât de pe trotuar și a ajuns pe carosabil. Ajunsă pe drum, tânăra a fost lovită de un moped care circula din sensul opus.

Accidentul rutier s-a produs pe sensul de mers al mopedului, adică dinspre localitatea Moara Carp spre municipiul Suceava.

În urma accidentului, biciclista a fost rănită ușor, iar cele două vehicule au fost avariate. Adolescenta a fost transportată la Spitalul Județean Suceava cu o ambulanță.

Scuteristul a plecat de la fața locului, abandonând vehiculul în apropierea Bisericii de Lemn, din satul Moara Carp.

Pe la ora 22.30, scuteristul a fost găsit la domiciliul său din localitatea Moara Carp. C.Z. (29 de ani) a recunoscut faptul că el a condus mopedul implicat în accidentul respectiv și că a plecat de la fața locului pentru că s-ar fi speriat.

Individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatul a spus că nu are permis de conducere și că nu a avut niciodată, lucru confirmat de polițiști.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Adauga comentariu