Un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru un vitezoman care s-a izbit cu mașina într-un autoturism condus de un șofer neatent. Cel din urmă a decedat, iar familia acestuia ar trebui să primească despăgubiri de 70.000 de euro

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Ovidiu Cotos la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Magistrații obligă partea responsabilă-civilmente Societate de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA să plătească, pentru inculpat, proporțional cu gradul de culpă de 50% a acestuia, către părțile civile următoarele sume de bani, cu titlul de daune morale: câte 20.000 de euro pentru părinții victimei, 10.000 de euro pentru fratele victimei și câte 10.000 de euro pentru doi dintre bunicii victimei.

De asemenea, va trebui să i se plătească mamei victimei și suma de 29.952,045 lei, reprezentând daune materiale.

Spitalului Județean Suceava va trebui să i se plătească, proporțional cu gradul de culpă, suma de 37.757,25 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare și asistență medicală acordată victimei.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Această decizie vine ca urmare a unui accident rutier petrecut pe DJ 290, pe raza satului Nisipitu, comuna Ulma. 

Atunci, Ovidiu Cotos (26 de ani), din comuna Straja, conducea un autoturism marca Audi A6. Acesta se deplasa pe drumul județean, având prioritate. Deodată, în fața acestuia a apărut un alt autoturism marca Audi A6, condus de către Ioan Costil (22 de ani), din comuna Ulma. Cel din urmă a ieșit din parcarea unui magazin fără a se asigura corespunzător.

Mașina condusă de Ioan Costil a fost lovită lateral. Acesta a fost diagnosticat cu comă de gradul III, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, traumatism coloană cervicală și traumatism toraco-abdominal. Tânărul a decedat la spital, după circa două luni de spitalizare.

Anchetatorii au arătat faptul că Ovidiu Cotos circula cu 135 de km/h pe o porțiune de drum un limita de viteză era de 30 km/h și unde existau treceri pentru pietoni.

sursa foto: monitorulsv.ro

Adauga comentariu