Un șmecher de cartier din Suceava, care a strâns de gât un adolescent pentru 5 lei, a fost condamnat definitiv la patru ani și nouă luni de închisoare cu executare. Acesta s-a plâns oamenilor legii spunând că el este victima

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Radu Cornea la patru ani și nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

La această pedeapsă s-a ajuns contopindu-se mai multe condamnări pentru fapte penale săvârșire de individ până la data tentativei de tâlhărie pentru care a fost judecat acum. Printre faptele penale menționate se numără: portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovirea sau alte violenţe și ameninţare.

Inculpatul a făcut apel față de această condamnare. Magistrații Curții de Apel Suceava au respins apelul individul ca nefondat. Așadar, decizia a rămas definitivă.


La data de 26 septembrie 2018, în jurul orei 13.30, un adolescent a terminat cursurile de la unul dintre liceele din Suceava. Acesta împreună cu un coleg de clasă au ieșit din curtea școlii și se deplasau spre cea mai apropiată stație TPL pentru a merge acasă. La un moment dat, cei doi au fost abordați de către Radu Cornea, care era însoțit de încă doi indivizi.

Cornea i-a cerut colegului de clasă al victimei să îi dea o sumă de bani. Adolescentul a refuzat. În aceste circumstanțe Cornea i-a cerut bani și victimei. Spre surprinderea inculpatului și de această dată a fost refuzat. După ce s-a lovit de două refuzuri, Radu Cornea s-a enervat și a provocat un scandal în timpul căruia acesta și-a scuipat victima, iar cea din urmă l-a scuipat înapoi. Pe urmă, cei doi și-au adresat tot felul de insulte. Până la urmă, victima și colegul ei de bancă au plecat de la fața locului, continuându-și deplasarea spre stația TPL încercând să îl ignore pe Cornea. Cei doi minori au fost sfătuiți de un trecător să nu se pună în gură cu agresorul deoarece riscă să fie bătuți. Acesta le-a spus să îl ignore și să își continue deplasarea.

Inculpatul nu a renunțat. Acesta a pornit în urmărirea celor doi, la o distanță de circa 100 de metri, până când aceștia s-au dus la un magazin din drum. Pentru a evita un alt conflict, victima a intrat în magazin, iar colegul său și-a continuat drumul spre casă, de unde urma să revină în circa cinci minute. De asemenea, indivizii care îl însoțeau pe Cornea și-au văzut de treaba lor, după ce au observat că prietenul lor le-a pus gând rău unor adolescenți.

Radu Cornea a intrat în magazin după victimă. În interiorul magazinului agresorul s-a intersectat cu victima în zona caselor de marcat, unde l-a prins cu mâinile de gât și de geacă pe adolescent. În acest timp agresorul îi cerea victimei să îi dea bani.

Evenimentul a fost oprit după ce o clientă a magazinului a observat agresiunea și a intervenit între cei doi. Cornea a i -a adresat cuvinte jignitoare clientei și a plecat din magazin.

Până la urmă evenimentul a fost sesizat Poliției. Cu ocazia audierilor, Cornea a negat comiterea faptelor de mai sus. Acesta le-a spus oamenilor legii că de fapt minorul l-a agresat pe el. Adolescentul l-ar fi scuipat primul fără motiv și l-ar fi lovit cu umărul și cu pumnul în zona pieptului. Conform agresorului, acesta ar fi intrat în magazin doar pentru a-i cere explicații minorului pentru comportamentul său, fără să-i ceară vreun ban.

Minciunile individului au fost în zadar. Martorii din magazin le-au spus polițiștilor care a fost situația de fapt. Cele relatate de adolescentul agresat s-au dovedit a fi adevărate.

În plus și martorul care i-a sfătuit pe adolescenți să nu se coboare la mintea lui Cornea le-a povestit polițiștilor cele petrecute. Acesta a spus că l-a auzit pe agresor când i-a cerut victimei 5 lei.

O angajată a magazinului a relatat faptul că victima era vizibil speriată și având vocea tremurândă. Copilul și-a sunat părinții și părea în continuare foarte speriat.

Prietenii agresorului au susținut faptul că ei nu l-ar fi auzit pe Cornea când le-a cerut bani celor doi adolescenți. Aceștia ar fi observat doar o parte din conversația acestora și momentul în care minorul l-a scuipat pe agresor. De asemenea prietenii agresorului au spus că s-au despărțit de individ după ce au observat că acesta se duce după copii.

După comiterea faptelor, Radu Cornea a fost reținut pentru 24 de ore. Pe urmă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Radu Cornea are 11 clase terminate și nu avea loc de muncă în momentul săvârșirii faptei. Potrivit fișei de cazier judiciar, acesta a comis fapta în termenul de trei ani de încercare al suspendării sub supraveghere a pedepsei de un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

În plus, inculpatul este cercetat și în alte dosare penale aflate în lucru la organele de urmărire penală, inclusiv pentru infracțiuni de tâlhărie calificată.

Adauga comentariu