Un șofer beat, care l-a amenințat pe un polițist pentru că nu i-a acceptat mita, a fost trimis în judecată

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Grigore Costică Savu, fiind cercetat sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de „dare de mită”, „ultraj” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”.


La data de 7 decembrie 2019, în jurul orei 22.45, Grigore Costică Savu, fiind beat, conducea un autoturism pe un drum de pe raza județului Suceava.

La un moment dat, bărbatul a fost depășit în trafic de un echipaj de poliție, iar ulterior a fost tras pe dreapta pentru un control.

Șoferul mirosind a alcool a spus că nu are documentele la el. Atunci polițiștii l-au invitat pe individ la cel mai apropiat sediul de poliție.

Bănuind că urmează a fi tras la răspundere, Savu i-a promis o sumă de bani neprecizată polițistului care îl oprise, pentru ca acesta să nu îi întocmească dosar penal.

„Întrucât în seara zilei de 07.12.2019 inculpatul fusese depistat de acelaşi lucrător de poliţie conducând un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, iar agentul de poliţie nu a acceptat promisiunea de mită”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a spus că este de acord să i se recolteze probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițistul care îl oprise pe individ în trafic, l-a condus pe cel din urmă la Spitalul Județean Suceava. Respectivul om al legii era însoțit de încă un coleg polițist.

Pe drum spre unitatea medicală, în interiorul unității și pe drumul de întoarcere, Savu l-a înjurat de mai multe ori pe polițistului cu care se „împrietenise”, ba chiar l-ar și fi amenințat cu acte de violență. Astfel, polițistul s-a speriat.

 La unitatea medicală, inculpatul a acceptat doar prelevarea unei singure probe biologice. Din buletinul de analiză toxicologică reiese că la data de 07.12.2019 inculpatul avea o alcoolemie de 2,33 g‰.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu