Un șofer beat care mai trebuia să stea două zile în carantină s-a ales cu dosar penal

În seara de 3 - 4 octombrie 2021, pe la ora 00.00, un echipaj de poliție care patrula pe raza orașului Milișăuți, au tras pe dreapta un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria. Mașina în cauză circula pe strada Morii, din localitatea Bădeuți.

Șoferul a colaborat cu polițiștii fără vreo ezitare, înmânându-le polițiștilor documentele personale și cele ale autoturismului. Daniel Luca, din orașul Milișăuți, mirosea a alcool. Așadar, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul din Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

După ce oamenii legii au efectuat verificări în bazele de date, au constatat faptul că individul figura în carantină până la data de 5 octombrie 2021, inclusiv. Așadar, bărbatul a fost sancționat contravențional.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Adauga comentariu