Un șofer beat, care a provocat un accident rutier după ce s-a luat la întrecere cu polițiștii, a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare. Acesta i-a cerut iubitei să-i mintă pe polițiști

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Ciprian Sorin Zaharescu un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „instigare la infracțiunea de mărturie mincinoasă”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Moldoviţa sau Primăriei Vama, pe o perioadă de 90 de zile.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 11 octombrie 2020, în jurul orei 03.50, Ciprian Sorin Zaharescu a condus un autoturism marca BMW, iar după ce a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor. Cele două mașini de poliție care îl urmăreau, l-au pierdut din contactul vizual, dar după circa două minute au găsit BMW-ul oprit în gardul de lemn al unui imobil.

Așadar, polițiștii l-au prins pe individ, dar acesta a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, la acea dată, pe la ora 04.15, în timp ce se afla în mașina de poliție, bărbatul a sunat-o pe prietena sa și a convins-o să declare mincinos că ea s-ar fi aflat la volanul BMW-ului în momentul în care polițiștii au încercat să oprească mașina, cât și în momentul accidentului.

Abia pe la ora 08.15, bărbatul a acceptat să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La primul termen de judecată, inculpatul a fost prezent și a recunoscut în totalitate faptele din rechizitoriu.

Adauga comentariu