Un șofer beat era cât pe ce să se izbească într-o mașină de poliție aflată în patrulare

Ieri, pe la ora 11.30, un echipaj de poliție patrula pe raza localității Soloneț. La un moment dat, polițiștii au observat un autoturism marca Dacia care circula sinuos din contrasens, dinspre Todirești spre Cajvana. În momentul în care autoturismul Dacia s-a apropiat de mașina de poliție, cea dintâi a pătruns pe contrasens și s-a oprit la aproximativ doi metri în fața autospecialei de poliție.

În aceste circumstanțe, oamenii legii i-au solicitat șoferului Daciei să mute autoturismul cât mai aproape de marginea drumului. Șoferul în cauză s-a conformat și a mutat mașina.

În Dacie se afla doar șoferul, respectiv Constantin Sorin Tipa. Acesta le-a prezentat polițiștilor certificatul de înmatriculare al mașinii, ITP-ul valabil, asigurarea RCA valabilă și permisul de conducere.

Deoarece șoferul părea dezorientat și nu vorbea coerent, oamenii legii i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, în prezența unui martor. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul din Suceava pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Adauga comentariu