Un șofer beat și fără permis s-a izbit cu mașina într-o căruță semnalizată care circula regulamentar pe raza localității Liteni

Aseară, în jurul orei 22.00, D.A. (49 de ani), din orașul Liteni, conducea un autoturism marca Ford Mondeo dinspre Liteni spre municipiul Suceava. La circa 100 de metri de centrul Liteniului, în dreptul Oficiului Poștal Liteni, s-a oprit cu mașina într-o căruță trasă de doi cai. În căruță se afla R.P., localnic, care se deplasa în aceeași direcție. Căruța era semnalizată cu o vestă reflectorizantă atașată în spatele atelajului, unde era montată și o lanternă.

În urma impactului, caii care tractau atelajul s-au speriat și au alergat aproximativ 200 metri până au putut fi opriți.

Căruțașul nu a suferit răni care să necesite îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Șoferul mașinii a fost testat etilotest, rezultatul acestuia fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că șoferul avea permisul de conducere reținut din data de 25 iunie 2019. Autoturismul implicat în accident avea ITP-ul expirat din data de 27 iulie 2020.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

 

Adauga comentariu