Un șofer, care a fost implicat într-un accident rutier și a fugit de la fața locului lăsându-și prietenul inconștient în mașină, a fost condamnat la un an, 10 luni și 20 de zile de închisoare

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Petru Florin Ududec la un an, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 12 iunie 2019, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați despre faptul că o persoană necunoscută a comis infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

În ziua respectivă, pe la ora 03.25, un individ necunoscut conducea un autoturism marca Volkswagen Golf pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, dinspre Vatra Dornei spre Suceava. La un moment dat, în dreptul stației Peco Rompetrol, individul s-a angajat în depășirea neregulamentară a unui autovehicul. Cu această ocazie, Golf-ul a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce se deplasa pe aceeași direcție de mers și care efectua neregulamentar manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga pentru a pătrunde în stația Peco.

În urma evenimentului rutier, șoferul autoutilitarei a suferit leziuni corporale, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la spital. La unitatea spitalicească bărbatul a fost diagnosticat cu „contuzie umăr stâng și contuzie coloană cervicală”.

Șoferul Volkswagen-ului a plecat de la fața locului imediat după producerea accidentului, abandonânt mașina la locul evenimentului.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție care l-a testat cu aparatul etilotest pe șoferul autoutilitarei. Rezultatul acestuia a fost negativ.

În ziua următoare, pe la ora 13.00, Petru Florin Ududec s-a dus la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc și a declarat că el a condus mașina implicate în accidentul rutier din ziua precedentă. Individul a spus că se deplasa din comuna Pojorâta spre comuna Vama, având trei pasageri. Acesta a încercat să depășească neregulamentar o coloană de mașini, iar la un moment dat o autoutilitară a schimbat direcția de mers spre stânga pentru a pătrunde în stația Peco.

Ududec a spus că imediat după producerea accidentului a luat-o la fugă prin curtea unei spălătorii auto aflată în imediata apropiere, iar o pasageră din mașina acestuia a plecat spre centrul municipiului. La fața locului a rămas șoferul autoutilitarei și alți doi pasageri din mașina condusă de către Ududec.

Conform certificatului medico-legal șoferul autoutilitarei a avut nevoie de 6 - 8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Și pasagerii din autoturismul condus de către Ududec au necesitat zile de îngrijiri medicale. Unul dintre pasageri prezenta un traumatism cranio-cerebral minor cu excoriații, ce a necesitat 2 - 3 zile de îngrijiri medicale. Un alt pasager prezenta un traumatism cranio-cerebral minor cu excoriații (2 - 3 zile îngrijiri medicale) și o plagă contuză și excoriații (6 - 8 zile de îngrijiri medicale).

Niciuna dintre persoanele rănite nu a avut viața pusă în pericol.

Declarația inculpatului în cadrul audierilor

La data de 12 iunie 2019, în jurul orei 01.00, Petru Florin Ududec s-a deplasat la localul Marionette unde s-a întâlnit cu doi prieteni (doi dintre pasageri).Aceștia au rămas în local până în jurul orei 03.00, timp în care Ududec a spus că nu a consumat băuturi alcoolice. Pe urmă, la solicitarea unei prietene care se afla la Pojorâta, bărbatul s-a urcat la volanul Volkswagen-ului pentru a o transporta pe femeie în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Atunci, Ududec i-a luat în mașină și pe cei doi prieteni cu care a stat în localul menționat mai sus.

În timp ce se deplasa spre centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, în dreptul stației Peco Rompetrol, aflându-se în depășire, a observat că o autoutilitară ce se afla în fața sa, pe aceeași direcție de mers, a virat la stânga fără să semnalizeze. Așadar, mașina condusă de Ududec a intrat în coliziune cu autoutilitara, iar pe urmă autoturismul a fost proiectat în gardul unei spălătorii auto.

După accident, înainte de a coborî din mașină, Ududec i-ar fi întrebat pe prietenii săi dacă sunt bine, iar aceștia i-ar fi răspuns că nu au pățit nimic. Pe urmă, individul a coborât din mașină, a fost urmat de prietena sa și pe urmă de către ceilalți doi prieteni.

Ududec a spus că a fugit la de la fața locului pentru că mașina pe care a condus-o era închiriată și s-a speriat. După ce a ajuns acasă, individul i-ar fi povestit mamei sale cele petrecute și nu ar fi reușit să-l contacteze pe proprietarul mașinii.

Fugarul a considerat că nu era necesar să rămână la fața locului atât timp cât autovehiculul era în afara drumului și nu prezenta pericol pentru circulația rutieră. Individul nu a discutat nimic cu șoferul autoutilitarei în urma evenimentului rutier. 

În ziua următoare, Ududec s-a dus la sediul Poliției fiind însoțit de către un avocat.

Povestea martorilor este diferită

Femeia pe care Ududec voia să o transporte din Pojorâta în Câmpulung Moldovenesc și unul dintre pasagerii inculpatului au spus că celălalt pasager și-a pierdut cunoștința în urma accidentului. Ududec s-ar fi decis să fugă de la fața locului după ce ar fi observat că victima nu se trezește. Șoferul le-ar fi spus și celorlalți să plece de la fața locului, fără a-i mai acorda vreun ajutor victimei și fără a solicita intervenția ambulanței.

Accidentul rutier a fost surprins de camerele de supraveghere ale stației Peco.

Deoarece persoanele vătămate nu dorit să depună plângere pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, această cauză a fost clasată.

Oamenii legii au stabilit faptul că ambii șoferi au fost vinovați de producerea accidentului.

Adauga comentariu