Un șofer care a fugit de la locul accidentului a fost prins de polițiști când schimba parbrizul mașinii

Ieri, în jurul orei 11.00, un biciclist în vârstă de 77 de ani, a fost acroșat de către un autoturism, în timp ce se deplasa pe raza orașului Gura Humorului. Evenimentul s-a petrecut în momentul în care biciclistul a ajuns în dreptul locuinței sale, a schimbat direcția de mers spre stânga, probabil cu intenția de a intra în curte.

În urma accidentului, biciclistul a fost aruncat de pe drum, rănindu-se astfel. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, bătrânului i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Victima a fost transportată la spital unde a fost diagnosticată cu „excoriații multiple, plagă contuză occipitală, traumatism toraco-abdominal, contuzie umăr drept, fractură humerus stâng”.

Șoferul care l-a acroșat pe biciclist și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au avut suspiciunea că mașina implicată în accident este o autoutilitară marca Volkswagen Trasnporter, ce-i aparține lui Ciprian - Alexandru Covaci, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în apropierea locului accidentului.

Oamenii legii au verificat domiciliul suspectului, dar acesta nu a fost găsit, după care au efectuat verificări pe raza orașului Gura Humorului și în împrejurimi. În urma verificărilor, polițiștii nu au găsit nimic.

La locul accidentului nu au fost găsite resturi din mașina implicată în eveniment.

Pe la ora 14.30, Ciprian Alexandru Covaci a fost identificat, dar și mașina acestuia. Acesta a recunoscut faptul că el a acroșat biciclistul respectiv.

După producerea accidentului, Covaci și-a continuat deplasarea, până la locuința lui G.C., unde a fost găsită autoutilitara. Mașina era avariată în partea din față, respectiv avea capota motorului zgâriată pe o suprafață de vreo 50 de centimetri, o îndoitură deasupra farului și parbrizul spart.

Când au ajuns polițiștii la locuința lui G.C., cele două ștergătoare ale mașinii și elementele de caroserie din plastic, care se fixează pe parbriz, erau așezate pe bancheta din spate. Pe aceeași banchetă au fost găsite ustensile ustensile pentru demontarea parbrizului, iar lângă autoutilitară se afla un parbriz nou.

Covaci a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Având în vedere activitatea sa infracțională din cursul zilei de 12 august 2019, Ciprian Alexandru Covaci a fost reținut pentru 24 de ore în CRAP al IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție” și „ștergerea urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului”.

 

Adauga comentariu