Un șofer, care a plecat de la fața locului după ce a lovit-o cu mașina pe o femeie care traversa strada regulamentar, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Marinică H. la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani și șase luni.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile.

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 5 decembrie 2017, în jurul orei 05.30, Marinică H. conducea un autoturism pe strada Piața Unirii din Rădăuți, dinspre strada Bogdan Vodă spre strada Dimitrie Onciul.

Când a ajuns în intersecția semaforizată din dreptul Catedralei Ortodoxe, șoferul a acroșat-o cu partea din față a mașinii pe persoana vătămată, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată cu indicator și marcaj.

În urma evenimentului rutier, șoferul s-a oprit la fața locului, a discutat cu victima, iar pe urmă și-a continuat deplasarea.

Conform victimei, în momentul impactului aceasta se deplasa de acasă spre locul de muncă. Când a ajuns în colțul Catedralei, aceasta s-a angajat în traversarea străzii înspre celălalt parc situat vis-a-vis de magazinul Profi. Înainte de a traversa, victima s-a asigurat că semaforul indică culoarea verde, a pășit pe trecere, iar după doi pași a fost lovită de autoturismul condus de Marinică H.. Pietonul a căzut la sol, cu capul lângă una dintre roțile mașinii. Din câte își aducea aminte victima, șoferul a dat mașina în spate, a coborât din ea, a ridicat-o pe victima de pe sol și i-a spus acesteia că a trecut pe roșu. Victima i-ar fi spus șoferului că o doare mâna, dar acesta i-ar fi spus că nu are nimic și că îi trece până ajunge la serviciu, zicându-i că se grăbește să își ia băiatul de la autocar. Ulterior, bărbatul s-a urcat la volan și a plecat de la fața locului. La plecare, victima a memorat numărul de înmatriculare al autoturismului.

Inculpatul a recunoscut faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier, respectiv că a acroșat-o pe o femeie și pe urmă a plecat de la fața locului fără a anunța Poliția. Spre apărarea sa, a spus că a plecat cu acordul victimei.

Bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul poligraf, iar victima, deși a fost de acord cu această testare, nu a putut fi examinată deoarece suferea de afecțiuni cardiace.

În urma accidentului, victima a necesitat un număr de 45 - 50 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Inculpatul nu avea antecedente penale, conform cazierului judiciar.

Mașina implicată în accident avea volan pe partea dreaptă.

Adauga comentariu