Un șofer, care a produs un accident rutier în timp ce avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat și circula cu 114 km/h în localitate, a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Petru Silviu Harasemiuc la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „vătămare corporală din culpă”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani și șase luni.

Magistrații au respins cererea formulată de partea civilă privind obligarea părții responsabile civilmente la plata sumei de 20.000 de euro, cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 15 octombrie 2019, după ce Petru Silviu Harasemiuc a consumat băuturi alcoolice, acesta s-a urcat la volanul unui autoturism marca Ford Focus pe care l-a condus pe DJ 209D, dinspre centrul satului Negostina către orașul Siret.

În jurul orei 20.25, în timp ce conducea autoturismul pe un drum drept, persoana vătămată, Alexandru C. conducea un autoturism dinspre Siret spre Negostina.

La ieșirea din orașul Siret, pe fondul vitezei excesive și a faptului că inculpatul nu a păstrat distanța față de autoturismul din sens opus, cele două autoturisme s-au ciocnit violent. În urma impactului acestea s-au răsturnat în șanțurile de pe marginea părții carosabile. 

În urma accidentului, ambii șoferi au fost răniți. Aceștia au fost preluați de ambulanță, în stare de conștiență, și transportați la UPU Suceava.

Petru Silviu Harasemiuc a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ajuns la SJU Suceava, inculpatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

Alexandru C. a fost diagnosticat cu „fractură cominutivă deschisă tip I ambe oase gamba stângă”. Viața acestuia nu a fost pusă în pericol, dar a necesitat 100 - 120 de zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

După efectuarea expertizei tehnice-judiciare s-a constatat faptul că inculpatul se deplasa cu o viteză de peste 114 km/h pe un drum cu limită de 50km/h. 

Adauga comentariu