Un șofer, care s-a răsturnat cu mașina după ce a turnat alcool în el fără măsură, a fost introdus în arest

Marți, 7 iunie 2022, în jurul orei 16.00, pe DN 2E, pe raza localității Capu Codrului, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat un singur autoturism.

Se pare că, la volanul autoturismului marca Volkswagen Sharan, implicat în evenimentul rutier, se afla Vasile Catargiu (47 de ani), din localitatea Capu Codrului. Acesta conducea autoturismul în interiorul localității de domiciliu, dinspre Capu Codrului spre Păltinoasa. La un moment dat, după ce a efectuat o curbă la stânga, în zona magazinului alimentar „La doi pași”, bărbatul a pierdut controlul mașinii, a părăsit drumului pe celălalt sens de mers și s-a răsturnat pe partea dreaptă cu autoturismul.

În urma impactului a fost smuls și un stâlp pe care era montat un indicator rutier temporar cu „Sfârșitul tuturor restricțiilor”. 

Nu s-au înregistrat victime omenești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Potrivit buletinului de analiză emis de SML Suceava, rezultatul alcoolemiei a fost de 3,38 g/l alcool pur în sânge la prima proba de sânge și 3,11 g/l alcool pur în a doua probă de sânge.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Adauga comentariu