Un „șofer” care și-a cumpărat permisul de conducere cu 1.000 de euro din Italia a fost depistat pe șoselele din județ în urma unui filtru rutier

La data de 26 octombrie 2019, polițiștii din Marginea au organizat un filtru rutier pe raza comunei Horodnic de Sus, la intersecția dintre DN 2E cu DC 45.

Astfel, în jurul orei 21.20, un echipaj a oprit un autoturism Volkswagen Golf, care se deplasa pe DC 45, pe direcția Horodnic de Sus – Marginea.

Șoferul a fost legitimat în persoana lui Dumitru Pop (29 de ani), din comuna Horodnic de Sus. Acesta a prezentat un permis de conducere categoria B eliberat de autoritățile italiene, certificatul de înmatriculare al mașinii și polița RCA.

În urma verificărilor făcute în baza de date, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat de către Pop nu figurează în evidențe. Totodată s-a descoperit că bărbatul nu are permis de conducere românesc.

Dumitru Pop a recunoscut faptul că a obținut permisul de conducere de la un cetățean italian, pentru suma de circa 1. 000 de euro. Permisul de conducere a fost reținut în vederea efectuării unei examinări criminalistice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Adauga comentariu