Un șofer care transporta ilegal lemne s-a ascuns de polițiști pe după niște arbori ornamentali din spatele unei benzinării

La data de 22 iunie 2021, la ora 23.30, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea a făcut semn de oprire autoutilitarei Mercedes – Benz Sprinter, care se deplasa pe DN 17A, pe direcția Marginea – Horodnic de Sus.

Șoferul a mărit viteza de deplasare, a oprit vehiculul în stația peco Iosimar, a coborât de la volanul mașinii și s-a deplasat în fugă în spatele stației peco. Polițiștii l-au căutat pe șofer, iar după circa trei minute de căutări, acesta a fost găsit în spatele unor arbori ornamentali.

Bărbatul a fost legitimat în persoana lui Emanuel Hapiuc, din comuna Horodnic de Sus, care a declarat verbal că a încercat să se sustragă de la control întrucât în autoutilitară are lemne și că nu deține aviz de însoțire.

Oamenii legii au constatat faptul că Emanuel Hapiuc transporta lemn rotund pentru gater, esență rășinoase, fără a deține aviz de însoțire.

Având în vedere aspectele constatate, vehiculul a fost dus la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de lemn.

Astfel, s-a constatat că în autovehicul se afla cantitatea totală de 4,12  mc lemn rotund pentru gater, esență rășinoase în valoare de 1.194,8 de lei.

Pentru acest motiv, Emanuel Hapiuc a fost amendat, iar lemnul a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Adauga comentariu