Un șofer de BMW, aproape în comă alcoolică, s-a ales cu dosar penal după ce a blocat traficul rutier pe un segment de drum din Fălticeni

Ieri, pe la ora 17.30, un echipaj de poliție din Fălticeni a observat în fața Catedralei Ortodoxe din localitate un autoturism marca BMW care se afla oprit pe drum. Mai exact, mașina respectivă se afla pe banda de circulație din direcția strada Republicii către strada 2 Grăniceri. Zona în cauză este destinată transporturilor de mărfuri. BMW-ul oprit în drum blocat circulația pe segmentul de drum menționat.

Echipajul de poliție a folosit semnalele sonore și luminoase, dar BMW-ul nu a fost mișcat. După ce un polițist a mers la autoturismul respectiv pentru a vedea care este situația, șoferul a mutat mașina circa un metru, pentru a lăsa banda liberă.

Șoferul a coborât din mașină. Atunci, polițiștii l-au întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, iar acesta a recunoscut că a consumat, dar a condus autoturismul doar un metru pentru a elibera circulația pe acel segment de drum.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul individului a fost de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

Adauga comentariu