Un șofer a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru că a încercat să îi dea 150 de lei mită unui polițist rutier. Individul a fost tras pe dreapta pentru că avea folii negre neomologate pe geamurile din față

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Cristian Florin Cazacu la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Botoşani sau la Primăria Vlădeni, județul Botoşani, pe o perioadă de 60 de zile.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 30 mai 2021, în jurul orei 21.45, Cristian Florin Cazacu a fost oprit în trafic pe strada Constantin Sofroni din municipiul Suceava. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf. Polițiștii l-au tras pe dreapta autoturismul respectiv deoarece au observat că avea aplicată în mod ilegal o folie neagră neomologată pe geamurile laterale față.

Polițiștii au luat la puricat autoturismul, ocazie cu care au observat că lipsea din dotarea acestuia triunghiul reflectorizant și stingătorul de incendiu.

Oamenii legii i-au spus șoferului care este valoarea amenzii pe care o va primi și că îi va fi reținut certificatul de înmatriculare, ca sancțiune complementară. Pe urmă polițistul s-a deplasat la autospeciala MAI pentru a redacta procesul verbal de contravenție. După ce a prezentat documentele necesare polițiștilor, șoferul în cauză a început să dezlipească foliile neomologate, punându-le în portbagaj.

La un moment dat, Cazacu a mers la autospeciala de poliție având în mână o poliță de asigurare obligatorie RCA și i-a spus polițistului să o verifice din nou. Omul legii i-a spus bărbatului că a verificat-o deja și este în regulp, însă șoferul a insistat. Așadar, polițistul a luat polița RCA în care se afla suma de 150 de lei. Atunci, polițistul l-a întrebat pe șofer pentru ce sunt banii, iar acesta a spus că pentru a fi iertat de aplicarea sanțiunilor contravenționale săvârșite.

Polițistul respectiv a anunțat DGA-ul cu privire la infracțiunea de dare de mită. Cazacu a fost condus la sediul Poliției Burdujeni, unde a fost întâmpinat de organele de cercetare penală din cadrul DGA Suceava.

Asupra bărbatului a fost găsită suma de 415,30 lei ( în bancnote de 200, 100, 50, 10, 5 și 1 leu, precum și 3 monede de 10 bani) în afară de suma de 150 de lei oferită mită.

Adauga comentariu