Un șofer grăbit, care a depășit pe linie continuă și a produs un accident rutier cu doi morți, a fost condamnat la trei ani de închisoare

Judecătoria Suceava l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Această decizie nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă aducem aminte faptul că, în seara de 29 august 2019, a avut loc un grav accident de circulație pe DN 17, pe raza localității Stroiești. Pe la ora 20.51, Ionuț Daniel Diaconu (28 de ani - la acea dată), din comuna Ibănești, județul Botoșani, în timp ce conducea autoturismul BMW pe DN 17, din direcția Ilișești spre municipiul Suceava, s-a angajat neregulamentar într-o depășire, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Volkswagen condus regulamentar pe direcția Suceava – Ilișești de către Gheorghe Lucaci, în vârstă de 60 de ani, din comuna Berchișești.

În urma impactului a rezultat decesul ambilor ocupanți din Volkswagen, respectiv a șoferului Gheorghe Lucaci și a pasagerei care se afla pe scaunul din dreapta față, Elena Lucaci (67 de ani), din comuna Berchișești.

De asemenea, au mai fost răniți Ionuț Daniel Diaconu, șoferul autoturismului BMW, Paula Diaconu (25 de ani), din comuna Ibănești, județul Botoșani, aflată pe scaunul din dreapta față în BMW, precum și minorii Timeea D., în vârstă de un an, aflată pe dispozitivul special de retenție montat pe bancheta din spate și Levi D., de doi ani, aflat pe bancheta din spate.

Traficul rutier a fost restricționat pe ambele sensuri de mers.

Cei patru răniți au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde au primit îngrijiri medicale, având mai multe leziuni.

Ionuț Daniel Diaconu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe de sânge la Spitalul Județean Suceava, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Adauga comentariu