Un șofer a lovit un bărbat apoi l-a dus pe acesta acasă și l-a așezat în pat ca să dea impresia că ar fi murit de moarte bună. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

UPDATE: În urma investigațiilor desfăşurate de către polițiștii din Frasin şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale s-a stabilit faptul că decesul ar avea la origine leziunile suferite de acesta în urma unui accident rutier produs în seara zilei de 5 ianuarie 2021, autor fiind Liviu Laurenţiu Păpăruși (21 de ani), din comuna Ostra, motiv pentru care cercetările au fost preluate de către Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului.

În seara zilei de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, Liviu Laurenţiu Păpăruși, în timp ce conducea autoutilitara Mercedes - Benz Vito, pe DJ 177A, pe raza localităţii Ostra, având direcţia de deplasare Frasin către Broşteni, din cauza conducerii imprudente, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi în condiţii de drum în curbă la stânga, a acroşat lateral cu partea dreaptă a vehiculului pe pietonul Marcel R., care se deplasa sinuos pe marginea părţii carosabile a sensului de mers Frasin către Broşteni, având aceeaşi direcţie de deplasare, proiectându-l pe acostamentul din partea dreaptă, lângă parapetul de protecţie din beton.

După producerea impactului, Liviu Laurenţiu Păpăruși a oprit autovehiculul, a coborât şi s-a îndreptat către victimă, moment în care a decis să şteargă urmele accidentului rutier şi să părăsească locul faptei, urcând pietonul în duba autoutilitarei şi transportându-l la domiciliul acestuia, unde l-a lăsat pe bărbat fără nici o supraveghere şi fără a solicita deplasarea unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, precum şi fără a sesiza evenimentul în cauză organelor de poliţie, fapt ce a dus ulterior la decesul acestuia, cu intenţia clară de a-şi ascunde faptele şi de a induce în eroare organele de anchetă.

Mai mult, din momentul producerii accidentului rutier şi până în data de 7 ianuarie 2021, în jurul orei 11.15, când l-a apelat pe Pavel R., vecinul victimei, iar sub pretextul fals că ar avea nevoie de un baros de la locuinţa victimei, l-a trimis la locuinţa acesteia pentru a vedea starea în care se află aceasta, astfel aflând că Marcel R. a decedat, după care, fără a-i aduce la cunoştinţă cele întâmplate tatălui său, Ionel O., a ascuns faptul că leziunile suferite de victimă au fost produse în urma accidentului rutier, lăsându-l pe acesta să demareze activităţile de înmormântare a victimei, fiind persoana care urma să se ocupe de acest lucru, tocmai pentru a ascunde urmele infracţiunii.  

Liviu Laurenţiu Păpăruși a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Caz incredibil în comuna Ostra. Un bărbat a fost lovit de o mașină, iar din câte se pare, în urma leziunilor suferite a decedat.

La data de 7 ianuarie 2021, la ora 15.25, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către un localnic din Ostra despre faptul că vecinul său, Marcel R. (50 de ani), a fost găsit decedat în propria casă.

Oamenii legii au stabilit că defunctul locuia singur la adresa de mai sus, obișnuia să consume băuturi alcoolice și a fost văzut ultima dată de către vecini în jurul datei de 5 ianuarie a.c..

În cursul zilei de 7 ianuarie 2021, pe la ora 12.30, la domiciliul lui Marcel s-au deplasat doi vecini, care au vrut să îi aducă niște alimente. Aceștia l-au strigat de afară, însă nu a răspuns, astfel că au intrat în locuință și au observat că acesta este așezat pe pat și nu prezintă semne vitale.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Gura Humorului și s-a  dispus  efectuarea necropsiei.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă).

În urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a stabilit faptul că Marcel R. a fost lovit de o mașină suferit mai multe leziuni la nivelul picioarelor. Șoferul care a dat cu autoturismul peste el l-a dus pe bărbat acasă, l-a așezat în pat și și-a văzut de treburile lui, fără să anunțe poliția. Două zile mai târziu a trimis niște cunoștințe pentru a se interesa de soarta victimei, descoperindu-se că a decedat.

Autorul accidentului a fost reținut de polițiști și urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Comentarii

Catalin

15.01.2021 21:32

Buna ziua. Îmi puteți explica de ce filmările din articol nu corespund cu a noastră comuna? Reporterii care au avut ceva de spus despre zona noastră ar trebui sa învețe diferența dintre un cătun și o comună. Dacă reporterilor TV le-a fost greu sa vina la locul incidentului ar fi fost mai bine sa nu adauge alt conținut in articol deoarece acești comentatori au făcut de rusine o comuna foarte frumoasă cu imagini dintr-un cătun in adevăratul sens al cuvântului.  

Marius

15.01.2021 21:33

Buna seara!
Va rog frumos informatii pe cei de la PROTV data viitoare cand scriu un articol sa nu confunde zonele geografice.Se intelege ca poate au un buget redus, foarte redus dar pentru unele articole mai bine ar veni la fata locului,nu sa dea imagini din Iasi si de la alta crima avand in vedere ca sa intamplat in comuna Ostra, judetul Suceava si sa mai zica si ca este ,,catun" cand nici macar nu stiu cum arata. Cu referire autorului reportajului Vlad Dobrea.
O seara frumoasa!

Adauga comentariu