Un student de la USV și-a pus cuțitul la gât în timpul unui examen, amenințând că se va sinucide. Profesorul a reușit să-l convingă să nu recurgă la un asemenea gest

La data de 31 mai 2021, la orele 08.54, Poliția Municipiului Suceava a fost anunțată de către paznicul aflat în serviciu la Corpul E al Universității „Ștefan cel Mare” (USV) cu privire la faptul că un student, fiind în timpul unui examen, a amenințat că se sinucide cu un cuțit pe care îl are asupra sa.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică, iar din primele verificări făcute a rezultat că Constantin S. (22 de ani), din comuna Urecheni, județul Neamț, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, în timp ce susținea un test a scos din buzunar un cuțit și l-a pus în zona gâtului relatând că vrea să își pună capăt durerii.

La solicitarea unui profesor, studentul a băgat cuțitul înapoi în buzunar, a susținut examenul după care s-a deplasat în corpul C din cadrul USV Suceava pentru a susține alt test.

Cu ocazia controlului corporal, asupra lui a fost găsit un cuțit tip briceag, motiv pentru care acesta a fost dus la sediul poliției.

Cu privire la cele petrecute, Constantin S. a declarat că este diagnosticat cu „tulburare depresivă anxietate cu atacuri de panică” motiv pentru care urmează un tratament de specialitate pe care nu l-a respectat în ziua respectivă.

În jurul orei 08.00, tânărul s-a deplasat la facultate pentru a susține mai multe teste, iar în jurul orei 09.00 fiind în sala de test din corpul D al USV Suceava a intrat în panică nefiind sigur pe subiecte, a scos un cuțit din buzunar și l-a pus în zona gâtului dorind să își taie gâtul. La solicitarea profesorului a băgat cuțitul înapoi în buzunar după care a susținut examenul și s-a deplasat spre corpul C pentru a susține alt test.

Constantin S. a fost dus de către polițiști la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru a fi evaluat de un medic specialist și ulterior internat la Secția Psihiatrie.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Adauga comentariu