Un sucevean beat și fără permis a făcut ravagii în Constanța după ce a urcat la volanul unei mașini furate, cu numere false. Individul a fost lăsat în libertate după 24 de ore petrecute în arestul IPJ Constanța

În seara de 26 februarie 2021, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Lirei din municipiul Constanța, din care a rezultat avarierea a 10 autovehicule. În urma accidentului, protagonistul a plecat de la fața locului.

În urma cercetărilor desfășurate de oamenii legii, individul a fost indentificata. Acesta este C.G. în vârstă de 48 de ani, din județul Suceava.

Odată cu identificarea autorului, polițiștii au constatat faptul că acesta nu avea permis de conducere și era beat. În urma prelevării de mostre biologice a rezultat o valoare de 2,04 mg/l alcool pur în sânge.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului au fost retrase, iar în locul acestora au fost montate alte plăcuțe false.

Totodată, din investigații a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de către o altă persoană, doar pentru păstrare, nu și pentru a-l conduce.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și furt în scop de folosință”, a transmis IPJ Constanța.

La data de 28 februarie 2021, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca la data de 1 februarie să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost respinsă, iar față de acesta a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Pentru a vedea cum individul a distrus mai multe mașini puteți da click AICI.

 

Adauga comentariu