Un sucevean beat în vârstă de 53 de ani s-a luat la întrecere cu o autospecială neinscripționată de poliție, dotat cu radar, după ce a depășit-o neregulamentar

Aseară, în jurul orei 21.00, un echipaj de Poliție Rutieră a ieșit la vânătoare de vitezomani pe DN 2, în afara localității Dărmănești. La un moment dat, polițiștii care se îndreptau spre municipiul Suceava cu o autospecială de poliție neinscripționată marca Dacia Logan, au fost depășiți de un autoturism marca Renault într-o zonă în care depășirea era interzisă. Autoturismul marca Renault a încălcat linia continuă.

 

În aceste condiții, polițiștii au pornit semnalele acustice și cele luminoase ale autospecialei și au încercat să îl oprească pe șoferul respectiv. Cel din urmă nu s-a conformat. Acesta a călcat pedala de accelerație și a încercat să fugă de polițiști.

 

În timpul urmăririi, Renault-ul a circulat cu 135 km/h prin interiorul localității Pătrăuți și în afara municipiului Suceava. Deoarece individul circula cu această viteză prin zone unde limita admisă era mult mai mică, acesta a creat o stare de panică pentru ceilalți participanți la trafic. 

Polițiștii au reușit să blocheze autoturismul urmărit la intersecția dintre DN 2 și varianta ocolitoare a municipiului Suceava. 

La volanul Renault-ului se afla Cristian Crăciunescu (53 de ani), din municipiul Suceava. Deoarece acesta mirosea a alcool, polițiștii i--au solicitat să sufle în aparatul etilotest. Bărbatul a acceptat să sufle, dar nu a respectat indicațiile polițiștilor, motivt pentru care aparatul a dat eroare de mai multe ori. La un moment dat, bărbatul a spus că nu mai vrea să sufle în aparatul etilotest, ci vrea să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Așadar, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde dorința i-a fost îndeplinită.

Pentru escapada sa, bărbatul a fost amendat cu 2.175 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere.  

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

Adauga comentariu