Un sucevean, care a încercat să își omoare prietenii de pahar cu un topor, a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare. Scandalul a izbucnit din cauza muzicii

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Ioan Betean (fost Grosu) la patru ani și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”.

De asemenea acesta este obligat să plătească 1.800 de lei amendă penală.

Din custodia acestuia se confiscă un corp contondent dur folosit la săvârșirea infracțiunii, respectiv un topor.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 26 august 2016, în urma unui scandal izbucnit pe la ora 01.00, într-o comuna din Suceava, trei persoane au fost transportate la spital după ce s-au ales cu mai multe leziuni de violență.

În urma acestui eveniment, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru „loviri sau alte violențe”. La aceeași dată, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea a patru infracțiuni de lovire sau alte violențe și o infracțiune de distrugere.

Totul a pornit la data de 25 august 2016, când Ioan Betean și alte trei persoane s-au întâlnit la locuința unuia dintre cei trei pentru a socializa și a consuma băuturi alcoolice.

La un moment dat, pe la ora 00.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, spiritele s-au încins, iar între Betean și una dintre persoane s-a iscat un conflict spontal legat de posesia a două boxe audio. Scandalul a degenerat, indivizii au ieșit din imobil și au început să se bată. Mai multe persoane au intervenit pentru a aplana situația, printre care și rudele gazdei care dormeau.

Dornic de răzbunare, Betean s-a dus acasă, a luat un topor și s-a întors pentru a termina ce a început. În aceste condiții, Ioan Betean l-a lovit pe unul dintre bărbați cu muchia toporului în cap, iar pe o altă persoană a lovit-o cu toporul în umărul drept și pe urmă peste mâna dreaptă. Continuându-și numărul, Betean a distrus și luneta unei mașini parcate în curtea respectivă.

În urma acestui eveniment, trei persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală, din acest război, cel mai rău a ieșit un bărbat care a ajuns la spital prezentând plagă tăiată deltoidiană dreapta, plagă contuză antebraț drept, necesitând 45 - 50 de zile de îngrijiri medicale. Altă persoană a necesitat 5 - 6 zile de îngrijiri medicale pentru că prezenta echimoză buza superioară și echimoze degetele 3 și 9 picior drept.

Potrivit concluziilor certificatului medico-legal al celei mai rănite victime, aceasta ar fi necesitat 65 - 70 de zile de îngrijiri medicale. Se pare că în urma unele lovituri au dus la „enucleerea globului ocular drept”, mai exact victima a rămas infimă la ochiul drept.

Și inculpatul Ioan Betean a fost rănit. Acesta s-a ales cu echimoze, excoriații și plăgi contuze cranio-faciale și la nivelul cotului stâng, necesitând 6 - 7 zile de îngrijiri medicale.

Adauga comentariu