Un sucevean, care l-a luat la palme pe un polițist, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Individul a băut doi litri de vin și a pornit în căutarea unui loc de parcare mai bun pentru autoturismul său

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinței Judecătoriei Suceava prin care inculpatul inculpatul Valentin Nelu Pușcașu a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Termenul de supraveghere stabilit a fost de doi ani și șase luni. 

Magistrații Curții de Apel i-au majorat inculpatului pedeapsa la doi ani de închisoare. De asemenea a fost majorat și termenul de supraveghere la patru ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul are obligaţia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile în cadrul DGASPC Suceava sau la Primăria Suceava.

Inculpatul a fost obligat să îi plătească victimei 2.000 de lei, reprezentând daune morale.

Decizia a rămas definitivă. 

În seara de 3 decembrie 2020, la ora 21.25, printr-un apel 112 a fost sesizat faptul că un șofer, posibil sub influența alcoolului, a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada Oituz, din municipiul Suceava.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, format dintr-un agent principal de poliție și un agent șef adjunct de poliție.

În acea seară, Valentin Nelu Pușcașu (50 de ani - la acea vreme), din municipiul Suceava, a condus un autoturism marca Peugeot și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia care era parcat.

Bărbatului i s-au solicitat documentele autoturismului și ale sale, moment în care individul a spus că nu are asupra sa niciun document. Acesta a spus verbal cum se numește.

Deoarece părea a fi beat, polițiștii l-au testat pe individ cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, protagonistul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

După ce a ajuns în unitatea spitalicească, Pușcașu a devenit agresiv și a început să îi înjure și să îi amenințe pe polițiști. La un moment dat, individul i-a aplicat agentului șef adjunct de poliție două palme peste față.

Conform polițistului agresat, într-un moment de neatenție, Pușcașu i-a aplicat acestuia o palmă în partea dreaptă a feței. Pe urmă, când omul legii încerca să îl calmeze pe scandalagiu, cel din urmă l-a amenințat, l-a înjurat pe polițist și l-a lovit din nou cu palma peste partea dreaptă a feței. După ce i-a aplicat polițistului a doua palmă, Pușcașu a prins și mai mult curaj. Acesta a devenit și mai agresiv, iar în vizorul lui a intrat și celălalt polițist, pe care l-a făcut în fel și chip.

Sistemul audio-video de tip BodyCam a înregistrat evenimentul.

În timpul în care Pușcașu s-a manifestat nervos prin spital, acesta a tulburat ordinea și liniștea publică, iar activitatea cadrelor medicale a fost întreruptă de comportamentul acestuia.

Conform buletinului de analiză toxicologică, la ora 22.19 inculpatul avea o alcoolemie de 2,71 mg/l alcool pur în sânge și 2,49 mg/l alcool pur în sânge, la a doua recoltare.

La audieri, Pușcașu a spus că la acea dată s-a dus cu mașina până la Iulius Mall pentru a face cumpărături. La întoarcere, a parcat mașina în fața blocului în care locuiește și a băut circa doi litri de vin. Pe la ora 21.00, individul s-a gândit să mute mașina. S-a urcat în mașină și a pornit în căutarea unui loc de parcare. În timpul căutării, Pușcașu a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, pe care l-a avariat în partea din spate. 

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul și-a recunoscut faptele.

În seara de 3 - 4 decembrie 2020, în jurul orei 02.00, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore. Pe urmă, acesta a fost plasat sub control judiciar.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul are obligaţia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile în cadrul DGASPC Suceava sau la Primăria Suceava.

Adauga comentariu