Un sucevean, care se află în scaun cu rotile, a devenit campion mondial la culturism. Tânărul a fost antrenat de Cristi Tcaciuc

România a fost reprezentată de trei sportivi de la Euro Power Gym Suceava la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness pentru juniori ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cel mai prestigios rezultat a fost obținut de Andrei Cîmpan (19 ani), care a devenit campion mondial de juniori la categoria specială.

„Cu greu îmi găsesc cuvintele. Încă nu-mi vine să cred că am ajuns până aici, în această formă. Mulțumesc familiei și prietenilor apropiați și tuturor persoanelor care m-au susținut, în special antrenorului meu, Cristi Tcaciuc pentru toate sfaturile și oportunitățile pe care mi le-a oferit. Anul trecut, pe vremea asta, nici nu visam că voi ajunge unde sunt acum. Îi sunt profund recunoscător. Am fost primit la lotul național ca într-o familie, am fost tratat extraordinar și a fost o onoare să-mi reprezint țara la Mondiale”, a declarat Andrei Câmpan, care a concurat în scaun cu rotile.

„Andrei a ajuns de la nimic pe scena Campionatelor Mondiale de Juniori. O ascensiune fulminantă a unui tânăr sportiv, care, în ciuda dizabilităților sale, face performanță”, a adăugat antrenorul Cristi Tcaciuc.

Originar din Siret, Alexandru Breabăn (20 de ani), a ocupat locul 4 la categoria 70 de kilograme, în timp ce Răzvan Macovei, tot de la Euro Power Gym Suceava, s-a clasat pe locul 6 în lume la categoria 80 de kilograme.

Cei trei culturiști antrenați de Cristi Tcaciuc și-au câștigat dreptul de a participa la Mondiale după ce au reușit să devină campioni naționali în gala desfășurată la Sibiu, la sfârșitul lunii august, și campioni balcanici la Drobeta Turnu Severin.

sursa material: obiectivdesuceava.ro

Adauga comentariu