Un sucevean condamnat în Italia la patru ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a copiilor şi pornografie infantilă a scăpat de extrădare

Curtea de Apel Suceava a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava prin care s-a solicitat refuzarea extrădării lui Ovidiu Ponepal (44 de ani), din comuna Mușenița. Bărbatul a fost condamnat la patru ani și o lună de închisoare pentru comiterea infracțiunii de inducerea și exploatarea prostituției minorilor, care are corespondent în infracțiunea de trafic de minori.

Ovidiu Ponepal va executa pedeapsa într-un penitenciar din România.

La data de 18 decembrie 2020, Ovidiu Ponepal a fost depistat pe raza orașului Siret de către polițiștii de la „Urmăriri” și a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore, ulterior fiind arestat provizoriu în vederea extrădării.

Faţă de Ovidiu Ponepal autorităţile judiciare din Italia au introdus la 15 decembrie 2020 o solicitare de arestare în vederea extrădării. Persoana solicitată a fost introdusă în arestul IPJ Suceava.

 

Adauga comentariu