Un sucevean a fost condamnat la o amendă penală de 3.000 de lei pentru că a fost prins cu 0,49 grame de cannabis în torpedou

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Mihnea Constantin Gătej la pedeapsa de 3.000 de lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de „deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu”.

Decizia nu este defitinivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La data de 15 noiembrie 2020, Mihnea Constantin Gătej se afla într-o mașină în zona împădurită din imediata vecinătate a Stațiunii de Cercetări Agricole Suceava, din municipiul reședință de județ. Un echipaj de poliție a observat autoturismul și s-au apropiat de acesta pentru a vedea ce se petrece. În mașina respectivă se aflau doi indivizi.

Oamenii legii i-au legitimat pe cei doi. Deoarece cei din urmă au devenit agitați, polițiștii i-au controlat corporal. Asupra acestora nu s-a găsit niciun bun sau obiect interzis la deținere. Pe urmă, polițiștii au controlat și autoturismul. Cu această ocazie, în torpedoul mașinii a fost găsit un grinder metalic în interiorul căruia au fost observate mai multe fragmente vegetale de culoare verzuie, suspecte de a face parte din categoria substanțelor cu efect psihoactiv. De asemenea, în mașină a mai fost găsită și o cutie de foițe pentru rulat țigări, marca Movida.

Conform raportului de constatare tehnico-științifică din data de 8 decembrie 2020 a rezultat faptul că fragmentele vegetale menționate mai sus reprezentau cantitatea de 0,49 grame de cannabis.

La data de 23 februarie 2021, Mihnea Constantin Gătej a fost evaluat în scopul includerii acestuia în programul integrat de asistență a persoanelor consumatoare de droguri. În urma evaluării s-a constatat că față de individ nu se impune includerea acestuia într-un astfel de program.

Se pare că, înaintea controlului pe care polițiștii l-au efectuat după ce i-au găsit pe indivizi zăbovind în apropierea Stațiunii de Cercetări Agricole Suceava, cei doi bărbați au fumat o țigară cu cannabis. Conform declarațiilor, cei doi obișnuiau să fumeze împreună cannabis. Mihnea Constantin Gătej cumpăra cannabis de la diferite persoane, iar în timp ce aceștia fumau prietenul său îi plătea jumătate din valoarea plătită de inculpat.

Trebuie menționat faptul că polițiștii nu au găsit la fața locului niciun rest de țigară cu cannabis.

 

Adauga comentariu