Un sucevean a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a turnat circa 15 litri de ulei ars în fântâna unei vecine

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Ioan Popescu la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „infectarea apei”.

Inculpatul este obligat să îi plătească părții civile suma de 1.000 de lei, reprezentând daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La data de 25 iulie 2017, Ioan Popescu a turnat circa 15 litri de ulei ars în fântâna unei vecine din satul Nicani, comuna Zamostea. Fântâna în cauză se afla între imobilul inculpatului și imobilul vecinei sale. Între cele două familii exista o tensiune încă din anul 2014, când acestea au început să se certe pe seama limitelor celor două terenuri și pe seama fântânii. Discuțiile au fost „aprinse” de către femeile din celor două familii. La un moment dat, Ioan Popescu săturându-se de aceleași scandaluri a luat inițiativă. Acesta s-a dus într-o anexă de-a gospodăriei sale, a luat o găleată în care avea circa 15 litri ulei ars și a turnat conținutul în fântâna cu pricina. Prin acțiunea sa, individul putea infecta oamenii și animalele care beau apă din fântâna respectivă.

sursa foto: Orhei Tv

 

Adauga comentariu