Un sucevean a murit după ce ambulanța solicitată la domiciliul său a venit fără medic

La data de 28 ianuarie 2019, la ora 19.00, Gheorghe R., din municipiul Suceava, a anunțat prin 112 faptul că, în jurul orei 18.45, vecinul său, Dan G. (55 de ani), localnic, a decedat în locuința sa.

Din primele verificări făcute de polițiști a rezultat că Dan G. locuia singur în municipiul Suceava. La data de 28 ianuarie a.c., pe la ora 17.00, acesta l-a sunat pe vecinul său Gheorghe R., căruia i-a spus că se află la domiciliu și se simte rău, motiv pentru care i-a cerut să sune la 112 şi să solicite intervenţia unui echipaj de ambulanţă.

Gheorghe R. s-a conformat și a aşteptat la intersecţia străzii Amurgului cu strada Păcii echipajul de ambulanţă, după care, împreună cu personalul medical a pătruns în imobilul lui Dan G.. În momentul respectiv, bărbatul prezenta semne vitale şi era conştient, însă pe parcursul procedurilor medicale specifice, starea acestuia s-a agravat, motiv pentru care, personalul medical a solicitat intervenţia unui alt echipaj de ambulanţă, prevăzut cu medic. Ulterior, la faţa locului a sosit al doilea echipaj de ambulanţă, timp în care starea de sănătate a lui Dan G. s-a agravat, acesta intrând în stop cardio – respirator, după care a decedat.

Personalul medical a început manevrele de resuscitare, rezultatul fiind negativ, medicul de pe ambulanță constatând decesul lui Dan G., stabilind drept cauză „stop cardio respirator”.

Polițiștii au luat legătura telefonic cu medicul de familie, în evidențele căruia figura bărbatuș, care a precizat că nu poate elibera certificatul de deces, întrucât acesta nu s-a prezentat pentru consultație din cursul anului 2017. De asemenea, a reieșit faptul că Dan G. era fumător și consuma frecvent băuturi alcoolice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Comentarii

valimar

29.01.2019 14:59

Naspa titlu se deduce ca pacientul a decedat din cauza ca ambulanta nu avea medic ! Din articol reiese altceva...

Mihai G.

29.01.2019 20:30

Ziarist cu sentimentul slujbei implinite pentru astazi: articol postat, o fotografie care da credibilitate (si o cota de remunerare mai ridicata) misiune indeplinita...
Succes in cariera proaspat inceputa!
Ce mai conteaza ca fiica celui decedat, a ajuns din Iasi in Suceava pe calea rutiera, la domiciliul tatalui sau, odata cu cea de-a doua ambulanta... Ce mai conteaza ca decedatul a fost sofer profesionist, electrician de tensiune ridicata, zilnic efectuand aceste activitati...
Ce mai conteaza ca era o persoana iubita de sotie, de cele doua fete ale sale, adorat de nepoti...
Ce conteaza ca isi iubea familia mai mult decat cred ca multi dintre noi o facem...
Puteai domnule ziarist debutant, pentru succesul carierei tale, sa fi strecurat un "Fie-i tarana usoara", sau "Condoleante familiei"... era mai uman...
Ce mai conteaza ca ne puneti etichete de oameni stapaniti de vicii... e ca si cum predictam finalul unui caz clasat, al unei interventii esuate.
Ce mai conteaza ca tu, profesionistul care ai scris ne consideri pe noi... fumatori si betivi!
Asa, numai asa se rezolva problemele "marunte" ale societatii in care traim.

Mihai G.

29.01.2019 21:09

Nu cred ca era un comentariu de cenzurat...

Adauga comentariu