Un sucevean a primit o amendă penală de 4.500 de lei pentru că și-a bătut fratele cu furca. Aceștia se certau din cauza moștenirii

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Vasile Povidaș împotriva sentinței Judecătoriei Rădăuți prin care bărbatul a fost condamnat la 4.500 de lei amendă penală (300 zile amendă penală) pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

 

 

Inculpatul trebuie să îi plătească părții civile suma de 2.500 de lei, cu titlu de daune materiale, și suma de 10.000 de lei cu titlu de daune morale.

 

Decizia este definitivă.


La data de 2 iunie 2016, pe la ora 16.30, victima de sex masculin se afla în curtea locuinței. Aceasta locuia împreună cu fratele său. Între cei doi exista de mai mult timp o stare conflictuală generată de unele probleme legate de moștenirea lăsată de către părinții acestora.

La un moment dat, între victimă și fratele a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia cel dintâi a fost lovit de mai multe ori cu o furcă în zona brațului și a piciorului drept.

Scandalaul a fost auzit de către un martor care trecerea pe drumul din fața gospodăriei celor doi. 

Conform certificatului medico-legal, victima prezenta leziuni de violență care s-au putut produce prin lovirea cu și de corpuri dure, fractură de cubitus. Bărbatul a necesitat un număr de 40 - 45 de zile de îngrijiri medicale.

Victima a fost diagnosticată cu „sindrom algoneurodistrofic umăr mână post fractură 1/3 inferioară antebraț drept” pentru care a efectuat 17 ședințe de fizioterapie. Timpul de îngrijire medical în vederea vindecării a fost prelungit cu 17 zile, totalizând astfel un număr de 56 - 62 de zile de îngrijiri medicale.

 

Adauga comentariu