Un sucevean a rămas fără 7.500 de lei după ce a fost păcălit de un țepar de pe Facebook. Escrocul s-a dat drept angajat al unei firme din Cluj Napoca și s-a angajat să aducă o mașină din Belgia

Ieri, pe la ora 14.30, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni, județul Suceava, s-a dus la sediul Poliției Municipale Suceava pentru a anunța faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

B.G. a spus că la data de 25 octombrie 2020 a postat un anunț pe grupul de Facebook „Bursa auto internațional”, cu scopul de a găsi o platformă care să îi transporte un autoturism din Belgia pe care voia să-l cumpere. După ce a postat respectivul anunț, tânărul ar fi fost contactat de către un reprezentant al firmei SC D&G Logistics SRL, din municipiul Cluj Napoca, care i-a spus că îi va transporta mașina contra sumei de 450 de euro.

Tânărul a fost de acord, iar la data de 30 octombrie 2020 ar fi transferat din contul său suma de 7.500 de lei către un cont primit de la reprezentantul firmei menționate anterior. Cei 7.500 de lei ar fi trebuit să reprezinte contravaloarea autoturismului și constul transportului.

După ce a fost efectuat transferul bancar, B.G. a încercat să ia legătura cu reprezentantul firmei SC D&G Logistics SRL, cu care vorbise în trecut, dar degeaba. Individul respectiv nu a mai răspuns la telefon.

Pe urmă, la data de 6 octombrie 2020, B.G. a luat legătura cu directorul de la SC D&G Logistics SRL, care ar fi negat că s-ar fi făcut transferul bancar prin firma pe care o administrează. De asemenea, directorul firmei i-ar fi spus victimei că a mai primit astfel de sesizări.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”.

Adauga comentariu