Un tâlhar s-a întors la „muncă” după o lună de la eliberarea din pușcărie. Individul a fost închis peste șase ani pentru o altă tâlhărie

Polițiștii rădăuțeni au dat de urma persoanelor care au tâlhărit o femeie la data de 27 iulie 2020, pe străzile municipiului. După ce a fost tâlhărită, femeia a mers la un medic legist, care în urma consultației a stabilit faptul că victima are nevoie de 8 - 10 zile de îngrijiri medicale pentru rănile suferite în urma infracțiunii.

Autorii faptei au fost identificați ca fiind doi frați din comuna Dornești, dar care sunt stabiliți pe raza municipiului Rădăuți fără forme legale, respectiv Florin Ștefan Bobu (32 de ani) și Ionuț Bobu (33 de ani).

Deși la început victima a spus că a fost tâlhărită de către un vecin de-al său, în urma investigațiilor oamenii legii au ajuns la concluzia că autorii faptei sunt două persoane cunoscute cu preocupări infracționale de acest gen.

După ce au fost verificate imaginile de supraveghere și pe baza informațiilor existente la nivelul Biroului Investigații Criminale, polițiștii au identificat autorii faptei.

Florin Ștefan Bobu are antecendente penale pentru infracțiuni contra patrimoniului.

Ionuț Bobu este recidivist. Acesta a fost eliberat din penitenciar în data de 4 iunie 2020 după executarea unei condamnări la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani și 4 luni tot pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Ieri, 30 iulie 2020, polițiștii Biroului Investigații Criminale, cu sprijinul unei echipe SAS au descins la locuințele celor doi de pe raza mun. Rădăuți, pentru punerea în executare a mandatelor de percheziție domiciliară. Cei doi au fost găsiți și duși la sediul Poliției. Aici, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depuși în arestul IPJ Suceava, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea de a dispune luarea unei măsuri preventive față de aceștia.

Adauga comentariu