Un tânăr aflat aproape de comă alcoolică și fără permis de conducere a furat o mașină pe care a tamponat-o. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

La data de 17 iunie 2021, la ora 10.20, Poliţia municipiului Fălticeni a primit o plângere din partea Vioricăi R., din localitate, despre faptul că hoții i-au furat autoturismul Opel cu o seară înainte.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că, în noaptea de 16 spre 17 iunie a.c., persoane necunoscute au pătruns în locuinţa nepotului său, Alexandru B. (31 de ani), din municipiul Fălticeni şi au furat cheile autoturismului Opel Astra al apelantei, ulterior sustrăgând şi mașina, care  era parcată în curtea locuinţei nepotului.

Din verificările efectuate de oamenii legii a reieșit că autorul furtului este Matei Alexandru (24 de ani), din municipiul Fălticeni, care la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 02.30, a condus mașina, ocazie cu care a fost implicat într-o tamponare.

Cu ocazia intervenţiei la faţa locului, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier au constatat faptul că tânărul se afla sub influenţa alcoolului şi nu are permis de conducere, motiv pentru care pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „conducere fără permis”.

În acest caz, polițiștii urmează să dispună extinderea urmăririi penale în dosarul penal deja întocmit şi cu privire la infracţiunea de „furt în scop de folosinţă”.

Anchetatorii au stabilit că în momentul producerii accidentului Matei Alexandru avea o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge, iar autoturismul implicat în accident a fost furat.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 

Adauga comentariu