Un tânăr aflat sub control judiciar a fost arestat preventiv după ce s-a urcat fără permis la volanul unei mașini neînmatriculate și a produs un accident

La data de 31 iulie 2020, la ora 01.03, Poliția municipiului Vatra Dornei a primit o sesizare conform căreia în centru satului Neagra Șarului a avut loc un accident de circulaţie în care a fost implicat un autoturism al cărui șofer nu are permis de conducere.        

Polițiștii deplasați la fața locului, pe un teren al Primăriei comunei Șaru Dornei au găsit un autoturism Volkswagen Passat, fără numere de înmatriculare, iar în interior nu se afla nimeni. Din cercetările făcute a reieșit faptul că mașina implicată în accident a fost condus de Iustin Stănică (20 de ani), din comuna Șaru Dornei, care nu are permis de conducere, aflându-se sub control judiciar pentru infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost găsit, la ora 02.30, pe terasa unui bar din satul Neagra Șarului, comuna Șaru Dornei. De asemenea fiind făcute verificări în baza de date s-a constatat faptul că autoturismul Volkswagen Passat nu este înmatriculat.

Cum Iustin Stănică mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.         

În urma cererii formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, la sesizarea organelor de poliție judiciară, Judecătoria Vatra Dornei a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată față de inculpatul Iustin Stănică cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Tânărul a fost transferat sub escortă în Arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu