Un tânăr african, care a fost introdus fraudulos în România cu ajutorul unui camion, a fost găsit la pensiunea Valcan. Unitatea de cazare aparține familiei primarului din Vatra Moldoviței

În seara de 27 august 2021, pe la ora 22.00, polițiștii din Vama au fost anunțați despre faptul că la pensiunea Valcan s-a prezentat o persoană necunoscută, de origine africană, care solicită cazare fără a avea vreun document la ea. Pensiunea Valcan este administrată de familia primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție care l-a identificat în curtea pensiunii pe un tânăr în vârstă de circa 20 de ani, ten măsliniu, păr brunet, creț, ochi căprui, talie medie, constituție atletică.

Oamenii legii i-ar fi cerut tânărului (în limba engleză, franceză și italiană) să prezinte un document în vederea stabilirii identității, dar acesta a răspuns cu dificultate că nu are asupra sa niciun document și că este din Eritrea, Africa.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Vama.

Se pare că acesta a intrat pe teritoriul României dinspre Serbia, cu un camion condus de un român care l-a lăsat în comuna Vatra Moldoviței.

Persoana în cauză și-a manifestat dorința de a fi condus la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

 

Adauga comentariu