Un tânăr, care a dezvoltat o pasiune din a încerca să fure din Profi și Kaufland, a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Andrei Ionuț Șcheuleac împotriva sentinței Judecătoriei Suceava prin care a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani și șase luni.

 

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze timp de 60 de zile o activitate neremunerată în cadrul Primăriei municipiului Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava.

Decizia este definitivă.


Andrei Ionuț Șcheuleac a primit această pedeapsă drept „răsplată” pentru șase furturi comise din magazinele Profi și magazinul Kaufland din Suceava.

La data de 26 noiembrie 2018, Șcheuleac și un prieten de-al său au furat produse electronice în valoare totală de 425,52 de lei dintr-un magazin din municipiul Suceava. Cei doi au fost opriți de agenții de securitate după ce au trecut de casele de marcat fără a plăti produsele.

Atunci, cei doi au încercat să fure: două perechi de căști Zip color, o pereche de căști Sony, un aparat de tuns, un cablu micro USB, un amplificator auditiv, un set de căști, o pereche de căști Panasonic și un set de boxe 2.0 USB.

Despre aceste produse, tinerii au susținut că au încercat să le fure cu scopul de a le vinde.

Hoții au fost surprinși pe camerele de supraveghere în timp ce își îndesau produsele în buzunarele gecilor. Când au ajuns la casa de marcat, tinerii au achitat doar niște produse de patiserie.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Atunci, prietenul lui Șcheuleac a spus că este de acord să presteze între 30 și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, doar să nu fie trimis în judecată.

La data de 17 decembrie 2018, Șcheuleac a fost oprit de agenții de securitate ai unui magazin din oraș, după ce a încercat să fure produse în valoare totală de 469,70 de lei.

Individul a îndesat două aparate de tuns și o sticlă cu whisky marca Gentleman Jack (700 ml) într-o geantă de voiaj. 

Și de această dată tânărul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Acesta a plătit la casa de marcat un singur produs de patiserie.

La data de 24 februarie 2019, inculpatul a încercat să fure dintr-un magazin somon afumat, în valoare de 15,45 de lei.

Acesta a fost surprins pe camerele de supraveghere. 

De această dată, individul nu a mai cumpărat nimic. Doar a mers la vitrina frigorifică, a luat produsul și ținându-l în mână a trecut pe la o casă de marcat închisă și a ieșit din magazin fără a achita somonul. Pe urmă, tânărul a fost oprit.

La data de 10 martie 2019, același individ a încercat să fure produse de 259,80 de lei dintr-un magazin.

Având asupra sa o geantă de voiaj, individul a introdus în aceasta două sticle de whisky de 1 litru. Acesta a trecut pe lângă casele de marcat fără a plăti niciun produs. Înainte de a ieșit din magazin, hoțul a fost oprit.

Individul a fost surprins pe camerele de supraveghere în timp ce fura.

La data de 15 aprilie 2019, Șcheuleac a încercat să fure o sticlă de votcă, marca Stalinskaya de 200 de ml, în valoarea de 13,19 de lei.

În acea zi tânărul a luat de pe raft o sticlă de Stalinskaya de 200 de ml, a băgat-o la brâu și a încercat să iasă din magazin. În timp ce se îndrepta spre ieșire, o angajată i-a spus hoțului să ducă sticla înapoi la raft. Șcheuleac a fost ascultător. Acesta s-a întors în magazin, a lăsat sticla respectivă pe raft, dar a luat o altă sticlă asemănătoare pe care a băgat-o la brâu. De această dată, când individul ieșea din magazin, când a auzit-o pe angajata magazinului că vrea să îi spună ceva, hoțul a luat-o la fugă.

Prejudiciul nu a fost recuperat.

La data de 20 aprilie 2019, individul a încercat să fure o sticlă cu băutură alcoolică și un telefon Panasonic, în valoare totală de 299,80 de lei. 

Atunci, individul a luat de pe raft o sticlă de whisky Gentleman Jack și un telefon fix fără fir, le-a introdus sub geacă și a încercat să iasă din magazin fără a achita niciun produs. Agentul de securitate l-a condus în camera de interpelare.

Deja, tânărul era cunoscut de angajații magazinului, iar aceștia se așteptau ca individul să fure ceva.

Adauga comentariu