Un tânăr, care a lovit cu mașina un mopedist și a încercat să ascundă autoturismul sub niște stoguri de porumb, a fost condamnat definitiv la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Ștefan Eugen Moldovanu împotriva condamnării acestuia la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „vătămare corporală din culpă”.

Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Fălticeni sau Primăriei comunei Horodniceni pe o perioadă de 60 de zile.

După ce apelul a fost respins, decizia a rămas definitivă.


La data de 1 februarie 2020, la ora 18.30, printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că pe DC 15A, din localitatea Botești, comuna Horodniceni, a avut loc un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane, iar șoferul implicat a părăsit locul faptei.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție care a constatat faptul că locul respectiv circulația se desfășoară pe ambele sensuri, existând câte o bandă pentru fiecare sens, drumul era asfaltat, dar nu existau marcaje și nici indicatoare rutiere.

În urma evenimentului rutier, victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava cu autoturismul ginerelui său.

Șoferul implicat în accident nu a fost găsit la fața locului. La locul accidentului au fost găsite mai multe componente din plastic de culoare roșie și albă, dar și urme de rulare pe podețul din fața localului „Barului Vechi”. Ulterior, oamenii legii l-au găsit pe individ la domiciliu.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că Ștefan Eugen Moldovanu (22 de ani la acea vreme) nu avea permis de conducere. După ce acesta a stat o vreme în curtea localului „Barul Vechi” s-a urcat la volanul unui autoturism marca Audi de culoare gri metalizat și a dat cu spatele cu intenția de a ieși în DC 15A. Deoarece individul nu s-a asigurat corespunzător, a intrat în coliziune cu mopedul condus de către un bărbat în vârstă de 75 de ani.

În urma evenimentului rutier victima a suferit mai multe răni, ce au necesitat un număr de 48 - 50 de zile de îngrijiri medicale. Leziunile nu au pus în primejdie viața victimei.

După accident, Moldovanu a plecat acasă și a ascuns mașina pe o stradă aflată la circa 50 de metri de locuința sa, pe un teren viran. Autoturismul a fost ascuns sub stoguri de porumb. Acestuia i s-au demontat plăcuțele cu numerele de înmatriculare. 

Pe la ora 20.15, oamenii legii l-au găsit pe individ acasă. Mașina pe care bărbatul a încercat să o ascundă a fost examinată de către criminaliști. Autoturismul prezenta urme de înfundare pe semiaripa spate dreapta, o urmă de stratificare cu materie de culoare albă pe bara spate - dreapta și tripla era distrusă. Polițiștii au ajuns până la urmă și în posesia numerelor de înmatriculare pe care le-au ridicat.

De asemenea, în cadrul cercetărilor oamenii legii au aflat că atât Moldovanu cât și victima nu aveau permis de conducere. Victima a depus la dosar o copie după un înscris din care rezultă că a absolvit cursurile de cunoaștere a regulilor de circulație pentru a putea conduce mopede pe drumurile publice.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatele ambilor au fost negative. 

La data de 4 februarie 2020, Ștefan Eugen Moldovanu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în Arestul IPJ Suceava, iar pe urmă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

IMAGINEA NU ESTE DE LA ACEST EVENIMENT, ESTE DOAR INFORMATIVĂ.

sursa foto: Botoșăneanul

Adauga comentariu