Un tânăr care și-a omorât un consătean în bătaie a fost condamnat la 12 ani de închisoare și la plata sumei de 75.000 de lei reprezentând daune morale

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 12 ani de închisoare pe Șerban Vasile Gilbert pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”.

Magistrații l-au obligat pe inculpat să plătească și suma de 75.000 de lei, reprezentând daune morale.

Decizia este definitivă.

Amintim că, la data de 14 mai 2021, cadavrul lui Mircea Maftei (68 de ani), din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, a fost găsit la marginea unei păduri de pe raza localității de domiciliu, prezentând urme de violență.

În după-amiaza zilei de 13 mai 2021, Mircea Maftei s-a dus la locuința lui Șerban Vasile Gilbert (21 de ani) pentru a vorbi despre o lucrare în gospodăria lui Maftei. În timp ce aceștia consumau băuturi alcoolice, la un moment dat între cei doi a izbucnit un scandal. Astfel, Șerban Vasile Gilbert i-a aplicat consăteanului său mai multe lovituri.

Agresorul a susținut că victima sa a plecat pe picioarele ei din curtea în care a avut loc altercația, iar pe urmă habar nu are ce s-a mai întâmplat cu Mircea Maftei.

Trebuie menționat faptul că descoperirea cadavrului a fost făcută în apropierea locuinței lui Șerban Vasile Gilbert.

Șerban Vasile Gilbert provine din comunitatea rromă din zonă.

Adauga comentariu