Un tânăr, ce era beat și s-a răsturnat cu mopedul, a fost reținut pentru 24 de ore

Deși era băut și nu avea permis, un tânăr a condus mopedul pe drumurile publice luând cu el și un minor de numai 8 ani. Prin inconștiența sa, tânărul a pus în pericol viața minorului, iplicându-l întru-un accident rutier și fugind de la fața locului.

Pentru aceste fapte tânărul a ajuns  în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Ieri, în jurul orei 18.00, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Iacobeni, conducea un moped neînmatriculat pe o stradă din localitatea de domiciliu. Pasager pe respectivul moped era un minor în vârstă de opt ani, localnic. La un moment dat, pe un drum acoperit cu pietriș, din cauza vitezei, mopedul a derapat și s-a răsturnat.

După producerea evenimentului, tânărul a fugit de la fața locului, fără încuviințarea poliției. Minorul în vârstă de opt ani a fost dus de alte persoane la domiciliul bunicilor săi, unde se afla și unchiul său care a sunat la 112, deoarece copilul avea leziuni la nivelul capului.

Minorul a fost transportat la Spitalul din Vatra Dornei, după care a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. 

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit acasă. Acesta era rănit ușor. În curtea acestuia a fost găsit și mopedul implicat în accident.

Individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul din Vatra Dornei unde i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „părăsirea locului accidentului”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, în arestul IPJ Suceava.

„Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic. Nu vă riscați viața, libertatea și viitorul! Respectați legea”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Adauga comentariu