Un tânăr condamnat pentru peste 10 infracțiuni a fost dat în urmărire națională

Gheorghe Iacoban (22 de ani), din orașul Cajvana, a fost dat în urmărire națională după ce a fost condamnat la trei ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință.

Semnalmentele tânărului: constituție atletică, înălțime 1,70 metri, față ovală, ten deschis, ochi căprui, păr șaten, nas drept, sprâncene arcuite, prezintă o cicatrice pe gamba dreaptă.

La sfârșitul anului 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus față de Gheorghe Iacoban și Alexandru Ciucureanu, pe atunci în vârstă de 17 ani, din orașul Solca, măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat”, „violare de domiciliu” și „distrugere”, fiind luați în supraveghere.

Astfel, la data de 16 ianuarie 2017, Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Suceava a înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți sesizări motivate pentru înlocuirea acestei măsuri cu una privativă de libertate, având în vedere faptul că prin ordonanța din data de 13 ianuarie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a pus în mișcare față de aceștia acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

Prin încheierea camerei de consiliu din data de 18 ianuarie 2017, rămasă definitivă în ziua de 20 ianuarie 2017, Judecătoria Rădăuți a emis față de persoanele respective mandatele de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile de la data încarcerării.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare și Compartimentului Urmăriți, Cuciureanu a fost găsit și introdus în arestul IPJ Suceava la data de 20 ianuarie 2017. Cum Gheorghe Iacoban s-a sustras punerii în executare a mandatului, la aceeași dată față de acesta s-au dispus măsuri pentru darea sa în urmărire la nivel național. În cursul zilei de 20 ianuarie 2017, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției de poliție Burdujeni au făcut verificări și controale în zona de competență, respectiv strada Calea Unirii și în zona canalelor de termoficare din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar. În urma acestor verificări, tânărul a fost găsit și dus la sediul Secției de Poliție Burdujeni în vederea luării măsurilor legale. Individul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și depus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu