Un tânăr cu probleme psihice i-a furat mașina tatălui său și a blocat o stradă din Ipotești

La data de 20 octombrie 2018, pe la ora 22.00, polițiștii din Ipoteşti au fost anunțaţi prin 112 despre faptul că o mașină cu numere de Iaşi blochează accesul pe strada Crinilor din localitate, iar șoferul are un comportament ciudat.

Agenții deplasați la faţa locului au găsit un autoturism Dacia Logan MCV de culoare albă, care se afla la intrarea pe strada Crinilor cu faţa orientată spre D.J. 208 A, având luminile stinse, motorul pornit şi uşile blocate, la volan aflându-se un tânăr în vârstă de circa 25 de ani.

Timp de aproape 30 de minute polițiștii i-au solicitat în repetate rânduri individului din interiorul autovehiculului să deblocheze uşile pentru a se lămuri situaţia de fapt, însă acesta a refuzat orice fel de cooperare.

În aceste condiții prin 112 s-a solicitat intervenţia la faţa locului a unui echipaj Descarcerare şi Ambulanţă, care constatând, de asemenea, faptul că şoferul nu coopera, au procedat la spargerea geamului lateral dreapta spate.

După deblocarea uşilor mașinii, individul a fost scos din interior, însă în continuare nu a putut oferi detalii despre identitatea sa sau motivul pentru care a blocat strada. El a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, fiind internat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni.

În interiorul autoturismului, polițiștii au găsit un telefon mobil de pe care s-a reuşit obţinerea numărului de telefon al lui Paul S.. În urma convorbirii telefonice avute cu acesta a rezultat faptul că fiul lui se numește Gabriel S., de 25 de ani, din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, iar mașina este este proprietatea sa.

Autoturismul respectiv a fost mutat de la faţa locului şi dus în curtea Secţiei de Poliţie Ipoteşti iar la data de 21 octombrie 2018, pe la ora 00.50, a fost predat pe bază de dovadă de predare – primire proprietarului Paul S. precum şi telefonul mobil.

Din declaraţia bărbatului a rezultat faptul că în seara zilei de 20 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, s-a deplasat cu autoturismul Dacia Logan împreună cu fiul său la Biserica „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, pentru a participa la slujbă. Paul S. i-a cerut fiului său să meargă până la mașină pentru a aduce o sticlă pentru a lua agheasmă, însă acesta nu s-a mai întors, plecând cu tot cu vehicul.

Tot din declaraţia dată de către Paul S. a rezultat că fiul său are uneori devieri de comportament, respectiv refuză să vorbească. El a precizat că nu doreşte să depună plângere prealabilă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt în scop de folosinţă”.

Cu ocazia verificărilor făcute în bazele de date ale Poliţiei Române s-a descoperit că Gabriel S. are permis de conducere categoria B valabil.

Sursa foto: www. catalinx.ro

Adauga comentariu