Un tânăr de 15 ani a murit, iar altul de 17 ani a ajuns la spital în stare gravă în urma unui accident rutier. Motocicleta pe care se aflau a fost lovită de un autoturism

Luni, 8 noiembrie 2021, pe la ora 18.00, Alexandru Moroșanu, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Fălticeni, conducea un autoturism pe raza localității Botoșana, dinspre Poieni Solca. La intersecția cu DJ 178E, acesta a pătruns în intersecție fără a se asigura corespunzător, cu intenția de a vira la stânga spre centrul localității Botoșana. În momentul în care bărbatul a pătruns în intersecție a intrat în coliziune frontală cu o motocicletă pe care se aflau doi tineri, respectiv Ionel Cristinel Ț. (17 ani) și Iliuță A. (15 ani). Ambii tineri sunt din comuna Pârteștii de Jos.

În urma accidentului rutier Iliuța A. și-a pierdut viața, iar Ionel Cristinel Ț. a fost rănit grav. Cel din urmă a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Acesta a fost diagnosticat cu „contuzionat prin accident rutier, contuzie coloana cervicală, contuzie toraco-abdominală, contuzie pumn drept posibil fractură”.

După producerea evenimentului, șoferul autoturismului și Ionel Cristinel Ț. au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatele ambilor au fost negative. Celor doi li s-au recoltat și probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Tânărul de 17 ani a fost testat deoarece în primă fază el ar fi fost presupusul conducător al motocicletei, fiind și proprietarul acesteia. Ulterior, tânărul a spus că în momentul tragicului eveniment motocicleta era condusă de adolescentul în vârstă de 15 ani.

 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere.”

sursa foto: Facebook/ Ionel Țurcă

Adauga comentariu