Un tânăr de 17 ani din Vicovu de Sus, care a furat două mașini în această lună, a ajuns în arest

Ieri dimineață, pe la ora 10.00, polițiștii din Vicovu de Sus au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele unde locuiește Trandafir David Marcu (17 ani), din orașul Vicovu de Sus. Tânărul este suspect de comiterea mai multor furturi de pe raza localității de domiciliu.

Vicoveanul este suspect pentru următoarele furturi.

La data de 1 martie 2022, pe la ora 21.50, aflându-se în fața restaurantului „Spartan” din Vicovu de Sus, tânărul i-a furat unui bărbat suma de 200 de euro, pe care victima intenționa să i-o înmâneze hoțului pentru a fi schimbată în lei. În plus, victimei i-a furat și suma de 800 de lei aflată în buzunarul pantalonilor.

La data de 4 martie 2022, pe la ora 03.00, individul a pătruns fără drept într-o încăpere ce aparține unei firme din Vicovu de Sus. Din acea încăpere tânărul a furat un telefon mobil și cheia unui autoturism marca Audi A4. După ce a ieșit afară hoțul s-a urcat la volanul mașinii și s-a deplasat până în comuna Volovăț. Tânărul ar fi intenționat să îi ofere mașina altei persoane.

La data de 11 martie 2022, pe la ora 09.30, Marcu era însoțit de încă două persoane. Aceștia s-au deplasat cu un autovehicul marca Volkswagen LT până la stația peco ”RO Oscar” din Horodnic de Jos. Aceștia au distrus geamul unei mașini marca Audi A6 și au furat-o. Indivizii au dus mașina în depozitul SC Rotmac SRL, pentru a o da la fier vechi. În timp ce încercau să urce mașina pe cântar, indivizii au produs distrugeri la nivelul caroseriei. Proprietarului de drept i s-a produs un prejudiciu de circa 2.600 de euro.

Marcu a fost audiat, ocazie cu care și-a recunoscut faptele. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava. Astăzi individul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispuneri unei măsuri preventive.

Tânărul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, furt și distrugere.

             

Adauga comentariu