Un tânăr de 17 ani, din Vicovu de Sus, a fost arestat preventiv pentru că a furat o mașină în a doua zi de control judiciar

Începând cu data de 1 martie 2022, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au fost înregistrate trei cauze penale în care s-au efectuat cercetări pentru săvâşirea infracţiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „furt” și  „distrugere” al căror presupus autor este Trandafir David M. (17 ani).

„Prin ordonanţele procurorului au fost reunite cele trei cauze penale, iar în data de 18 martie 2022 faţă de autorul minor în vârstă de 17 ani s-a dispus punerea în miscare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt și distrugere”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

De asemenea prin ordonanţa procurorului din data de 18 martie 2022 faţă de inculpatul minor s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, începând cu data de 18 martie 2022 până la data de 16 mai 2022, inclusiv.

Ulterior, la nici 24 de ore de la luarea măsurii controlului judiciar, respectiv în data de 19 martie 2022, Trandafir David M. a pătruns fără drept în domiciliul unei persoane de pe raza oraşului Vicovu de Sus, de unde a sustras o sumă de bani şi un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice fără să deţină permis de conducere. Prejudiciul pe care tânărul l-a produs este de circa 75.000 de lei.

„Există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 27/28 martie 2022 acelaşi inculpat minor ar fi intrat în domiciliul unei persoane vătămate de pe raza oraşului Vicovu de Sus, de unde a sustras un telefon mobil marca Samsung S10 plus, iar în data de 6 aprilie 2022 a mai sustras şi alte bunuri de la o altă persoană vătămată. 

Prin ordonanţa procurorului din data de 12 aprilie 2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul minor, pentru noile fapte, respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au mai transmis procurorii.

Ieri, procurorul de caz a propus Judecătoriei Rădăuți înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru 30 de zile începând cu data încarcerării.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Adauga comentariu