Un tânăr de 19 ani, angajat la SC Calcarul SA, a murit strivit de un compactor de asfalt. Victima lucra la modernizarea DJ 177E, pe raza comunei Stulpicani

Ieri, pe la ora 14.30, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că un angajat al SC Calcarul SA a suferit un accident de muncă pe raza comunei Stulpicani.

Nicolae David L. (19 ani) este angajat de circa trei luni la SC Calcarul SA Pojorâta, ca muncitor necalificat cu atribuții de șofer și deservent utilaj.

În momentul accidentului de muncă, firma menționată desfășura activități de modernizare a drumului județean DJ 177E, pe raza localității Slătioara, comuna Stulpicani. Mai exact, muncitorii efectuau lucrări de turnare a unui covor asfaltic pe banda de circulație către Codrii Seculari. Respectiva bandă era închisă circulației publice, prin indicatoare de presemnalizare și semaforizare corespunzătoare. Circulația vehiculelor se desfășura alternativ, pe un singur sens.

Tânărul menționat era deservent pe un cilindru compactor de patru tone și compacta asfaltul proaspăt turnat. Pe la ora 14.30, Nicolae David L. a alunecat de pe utilaj și a fost prins și strivit de cilindrul compactor din față.

În momentul în care la fața locului a ajuns echipajul SMURD, tânărul nu prezenta semne vitale, iar pe urmă a fost constatat decesul acestuia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a fost anunțat despre acest eveniment, pentru a efectua cercetări.

Corpul neînsuflețit al victimei a fost transportat la morga spitalului din Gura Humorului, pentru a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili cauza decesului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Adauga comentariu